Sjokolademakroner

Prøv disse små franske delikate kakene som en dessert til kaffen. Egner seg også til å fryses når du har lyst på noe søtt.

Slik gjør du:

  1. Sikt mandelmel, melis og kakao i en bolle, og bland i eggehvitene.
  2. Kok opp sukker og vann til det når 121 °C.
  3. Når sukkerlaken har nådd 110 °C starter du å piske eggehviten i en kjøkkenmaskin.
  4. Ta sukkerlaken av platen når den når riktig temperatur og hell i en forsiktig stråle langs kanten av bollen. Gjør dette mens eggehviten piskes på høy hastighet.
  5. Pisk så videre på høy hastighet til en blank og fast marengs. Når marengsen er kjølt ned til rom temperatur skrur du den av.
  6. Begynn så å vende marengsen litt og litt inn i mandelmel blandingen.
  7. Vend så massen helt til smeten renner ned fra slikkepotten som ett bånd, og renner lett ut i resten av massen i bollen.

 

Tips og triks: For å lage vanilje makroner: bytt ut kakao med frøene fra 1 vaniljestang

Laget av landslagskonditor Malin Heggland Skagen