«Hjelp meg! Vaniljekremen skiller seg jo bare, hva gjør jeg feil?»

«Pass på å blande riktig, spesielt under koking. Da blir det topp resultat!»

Vaniljekrem er søtt og godt, og går naturlig inn i mange bakverk. Her lager vi en vaniljekrem som skal fylles i vannbakkels, men du kan fylle den i mye annet. Og følger du oppskriften til punkt og prikke, vil du garantert lykkes!

  1. Blanding 1 piskes sammen i en bredbunnet gryte under høy varme. Skrap ut innholdet i vaniljestanga og slipp den og innholdet oppi.
  2. Mens vi venter på at det koker opp, piskes blanding 2 sammen i en skål.
  3. Når blanding 1 akkurat begynner og koke, ta av fra varmen og hell ca. halvparten av den over i blanding 2 under konstant pisking. Dette er viktig, pisk hele tiden!
  4. Så helles denne blandingen over det som er igjen i gryten under konstant pisking og over varme igjen. Pisk hele tiden, helt til det akkurat begynner å boble. Da er kremen ferdig og man heller den ut i en bred bolle eller annen beholder.
  5. Fisk ut vaniljestangen. Den kan skylles og brukes en gang til, eller tørkes og kjøres i vaniljesukker.
  6. Legg et bakepapir ned på kremen så det dekker hele overflate og la den stå ute i romtemperatur til den er romtemperert før den settes kjølig. (Papiret legges ned på kremen for og unngå snerk.)
  7. Så kan du bruke kremen der du vil, f.eks. i vannbakkels.

 

Lykke til!

Laget av landslagskonditor Cathrine Nilsen